3 Aralık 2010 Cuma

Osasuna


Osasuna deyince az biraz İspanya futbolunu takip edip birazda işin geyik boyutunu sevenler için ilk akla gelecek cümle "ender gelişen osasuna atakları" olacaktır.

Osasuna aslına bakılırsa İspanya için çok önemli bir bölgenin futbol takımı.Ülkenin turist yoğunluğu açısından en önemli dönemlerini yaşadığı temmuz ayında düzenlenen san fermin festivalinin yapıldığı yer olan Pamplona bölgesinin takımı osasuna, basklı milliyetçiler tarafından yönetiliyor olsa da bir Bilbao yada Sociedad kadar tutucu değil.Navvarra özerk bölgesinin La Liga'da ki tek temsilcisi , yıllardır ataklarını ender geliştirse de La Liga denince ilk etapta sayılabilecek takımlar listesinde oldu hep.

Yarın yoğun hava muhalefeti altında geçen hafta Real Madrid'le kedi fare oynayan Barcelona ile maçları var.Eğer maç oynanırsa büyük ihtimalle yine ender ataklar izleyeceğiz.Maçı izleyip yorumlarımı kendi dilimde buraya yazacağım.

Not: Osasuna taraftarları , Trabzonspor ile yaptıkları Uefa maçında PKK bayrakları açmışlardı.Aynı şey zamanında Galatasaray'ın gittiği Bilbao deplasmanında da olmuştu.Ayrılıkçı Baskların ve Katalanlar'ın gözünde PKK kendileri gibi ayrılıkçı ve haklarını arayan bir örgüt.Bunun bir çok örneği Katalan halkıyla yapılan röportajlarda görülebiliyor. Bu yüzden yarın ki maç bir nevi "Bölücü derbisi" diye adlandırılabilir :) hatta maç sonrası başlığımı da bulmuş oldum.

Hiç yorum yok: