7 Aralık 2010 Salı

İlk Yarı Sizden İkinci Yarı Bizden...Di Stefano


"Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu Real Madrid'li Alfredo Di Stefano'dur. Maradona'nın elle attığı golün dışında kafa golü yok ve sağ ayağıyla topa iyi şut vuramıyor. Oysa Di Stefano komple bir oyuncu, bu nedenle o, en büyük!"

Bu sözler Brezilya'lı efsane Pele'ye ait.1953 yılında bugünkü Real Madrid stadının isim babası olan Santiago Bernabeu Yeste tarafından Real Madrid'e kazandırılan Stefano'nun transfer hikayesi bir hayli enteresanmış.Arjantin'li efsane Kolombiya takımı Millionarios Bogota takımında oynarken hem Real hem de Barca'nın ilgisini çeker.İkisi de bu süper yeteneği transfer etmek için amansız bir mücadeleye girer.Ancak işin içinden çıkamazlar.Kanlı bıçaklı olacak duruma gelirler.

Çözümsüz kalan bu duruma el koymak FİFA'ya düşer.Fifa bizim mahalle maçlarında yaptığımız "en güçlünün ilk devre bir takımda, ikinci devre diğer takımda oynama" yöntemini Di Stefano transferinde kullanarak belki de bu yöntemin mucidi olmuştur.Sezonun ilk yarısını Real Madrid'de ikinci yarısını ise Barca'da geçirmesi kararlaştırılan Di Stefano , Madrid yönetiminin kural tanımazlığı nedeniyle hiçbir zaman Barcelona forması giyemeyecek ve bu takımda bir efsane olacaktır.

Hiç yorum yok: