4 Aralık 2010 Cumartesi

"Bölücü Derbisi"

Başlığa aldanıp kılıçları çıkarmayın sadece geçen yazdığım Osasuna yazısında maç yazısının başlığını bu yaparım dediğim için bir nevi sözünden döndü olmasın diye böyle bir isim verdim :)

Normalde maç analizi yapan birisi değilim,sevmem de ancak bir niyet ettim maçtan önce Osasuna-Barcelona maçını elimde kağıt kalem notlar alarak izleyip sonra da bloga koyayım diye.Gel gör ki tam da maçını seçmişim.İspanya'da ki hava kontrolörlerinin grevi nedeniyle ülke de tüm uçuşlar iptal edilmiş.Gündüz 13.30'da maçın yarın ( 5 aralık 2010) oynanacağına karar verildiği duyurulmuştu.Ama daha sonra saat 17.00 gibi Deportivo El Mundo gazetesi maçın bugün oynanacağını açıkladı (4 aralık 2010).Bu haber üzerine Barcelona apar topar maç yollarına düştü.Önce hızlı tren ile Zaragoza'ya oradan da kara yolu ile Pamplona'ya geldiler.Normalde T.S.İ. 21.00 de başlaması gereken maç 21.45'te ancak başlayabildi.


12.dk'da Messi'ye el ense çekilip kapılan topla ceza alanında JuanFran'ın yerde kaldığı pozisyon açıkçası bana göre penaltıydı.


Osasuna bugün ataklarını özellikle ilk 30 dakika da hiçte ender geliştirmedi.Nispeten süratli JuanFran'ı kullanıp Barcelona sol kanadından akmak istediler.Aslında Abidal'e karşı bir çok pozisyonda da başarılı oldu.Fakat ne zaman Fransız'ı geçse neredeyse 50 metre geriden gelip pozisyonunu bozan Pedro için bir çare bulamadı.

26.dk'da Osasuna defansı Messi'nin ne zaman pası verdiğin,Pedro'nun ne ara oraya gelip golü attığı filan göremediler.Ancak hakemin gol düdüğünde haberleri oldu mevzudan.


Bu takım artık paslaşırken birbirlerine bakma ihtiyacı bile hissetmiyorlar.Antremanlarda gözleri kapalı sadece ses odaklı pas çalışması mı yapıyorlar nedir bilmiyorum ama 30.dk'da Messi-Villa-Pedro öyle bir paslaştı ki, anlatılacak derecenin üzerinde.

Maç öncesi çekilen yol stresinden en çok etkilenen isimler sanırım Valdes,Alves ve Xavi olmuş.Valdes'in ilk yarıda ki yanlış çıkışları ve pas hataları büyük riskti.Alves çıkınca dönemedi,dönünce tekrar ileri gidemedi.Özellikle Xavi normal yüzdesinin çok üzerinde top kaybı yaptı ve fiziki mücadelelerin çoğunu kaybetti.

Dikkatimi çeken bir husus vardı ki oda şu idi.Takım maça 2 vesayit ve yaklaşık 45 dk geç gelmiş olmasına rağmen Xavi saçlarını yine bol jölesi ile klasik şekline sokmayı başarmış.Her alanda istikrar sahibi bir futbolcu olduğunu yine ispatlamış oldu.

65'te Messi'nin golden önce attığı depar için takımı Pamplona'ya getiren otobüsten daha süratli olduğuna dair inanın tartışmaya girebilirim.


Takımları 2-0 geride iken Osasuna taraftarlarının her pasta "oley" çekmeleri taraftarlık örneğiydi.Ancak hemen akabinde kaptırılan topta Barca'lı taraftarların "oley" çekişleri de güzel kapak olmadı değil.

Bu Osasuna sağ beki Nelson'un eğer ortalama futbol düzeyi buysa Türkiye'de Bank Asya'da oynayamaz (Yazar burada Sergen Yalçın'a bağlıyor)

Penaltı temiz.Ancak aynı yan hakem ilk yarıda Osasuna'nın penaltısını yedi.Yine de Osasuna, Barcelona'yı yenebilecek düzeyde bir takım değilmiş bu şekilde buna da kanaat getirmiş oldum.

Not:Uzun süre sonra Pandiani'yi görmek güzeldi.

Hiç yorum yok: