11 Ocak 2011 Salı

Emenike'ye Sahip Çık


Popüler olmak, aşırı popüler olmak ve sonrasında şımarmanın dibine vurmak.Bu gücü ve kudreti elinize geçirdiğiniz zaman sanki her istediğinizi eleştirebilir her istediğiniz sözü rahatça söyleyebilirsiniz gibi geliyor herhalde.Hele birde arkanıza biraz da size özenen, sizi ilahlaştırmaya çalışan bir gürûhu aldığınız zaman , ver odunu gitsin.

Okan Bayülgen'de bu tarz adamların başında geliyor. Geçen günlerde programında konuk ettiği Ceyhun Yılmaz'ın sunduğu hoşbeşiki adlı programın videoları izleniyor. Programların birisinde Emenike konuk. Hani bizi kendisine, hem oynadığı futbolla, hem saha dışında, demir çelik işçilerini ziyaretinde, 1 mayısta taksimde yürüyüşe katılmasıyla hayran bırakan dev Nijeryalı. Okan Bayülgen , Emenike'yi ekranda görünce kendisi için "Bu nedir hocam? Tekneyle gelenlerden mi?" cümlesini kuruyor. Futbolu çok sevdiğini söyleyen ve her halinden Okan Bayülgen'i ya(ğ)lama yıkama halinde olduğu belli olan Ceyhun Yılmaz'da "Bu Emmanuel Emenike.Emmanuel bu hale gelmiş düşün.Afrika kökenli bir abimiz." diyor. Emenike'nin Nijerya doğumlu olmasına rağmen Afrika kökenli olduğunu iddaa edince ne içip oraya çıktığını açıkçası çok merak ediyoruz.

Her fırsatta hayatın sokakta olduğunu söyleyen ama kendisini sokak deyince ya bebekte bir cafede yada istiklalde starbucks'da gördüğümüz, sözde anarşizmi savunurken en boyun eğici tavırla popülist bir program yapan Bayülgen'in, Emenike isimli ülkemizde yasal yollarla çalışan ve işini hakkıyla yerine getiren bir futbolcuya karşı sözleri aleni ve açıkça bir "IRKÇILIK"tır.En kısa sürede özür dilemesi gerekmektedir.

Hiç yorum yok: