27 Kasım 2011 Pazar

Alan Mullery ve İngiltere Tarihinin İlk Kırmızı Kartı


Bundan 5 gün önce 70. yaşının bitimini kutladığımız (ya da en azından tanıdıkları tarafından kutlanan) 1941 doğumlu İngiliz futbol adamı ve menajer Alan Mullery'yi sayfaya taşımaya karar verme nedenim zaten yazının içerisinde yer alacak hele önce bir kimmiş bu amca tanıyalım:

En şaşaalı günlerini 1958 ve 1976 yılları arasında formasını giydiği önce Fulham ardından da Tottenham'da yaşayan sağ kanat oyuncusu, daha sonra futbolu bıraktığı 1976'dan 1997 yılına kadar da teknik adamlar yapıyor; pek de iç açıcı olmayan performanslar göstererek.

Şu anda Sky Sports'ta yorumculuk yapan ve kariyerine 1 lig, 1 FA Cup bir de UEFA Kupası da katan Mullery'nin asıl şöhreti 1968 yılında düzenlenen Avrupa Kupasından gelir. Yarı final karşılaşmasında Yugoslavya ile oynayan maçta, İngiltere Milli Takımının sağ açığı Mullery'dir ve bir pozisyonda rakip oyuncu Triviç'in faulüne maruz kalır. Ne şaşırtıcıdır bir Dünya Kupasında, bu blogun isim babası Diego Simeone'nin kendisine yaptığı faul sonrası Arjantinli oyuncuya tekme atarak kırmızı kart gören bir başka İngiliz sağ açık olan David Beckham gibi Alan Mullery de Triviç'in faulüne çok sinirlenir ve rakibine tekmeyi basar. Ancak bu, Beckham'ınki gibi nazikçe bir dokunuş değildir ve Yugoslav oyuncunun bacağı kırılır. Mullery de kırmızı kart görerek oyundan atılır.

İşte Alan Mullery, böylece İngiltere Milli Takımıyla uluslararası bir maçta kırmızı kart gören ilk futbolcu olarak tarihe geçer.

Hiç yorum yok: